Begynd at designe dit logo

Digital tilgængelighed på WordPress-websteder

Udgivet: 07/11/2018

WCAG og ADA


Hvad er tilgængelighed?


Når et websted oprettes og lanceres, skal alle kunne bruge det. Der er dog et spørgsmål vedrørende en gruppe af brugere med særlige behov - hvordan man gør sit websted kompatibelt med kravene fra personer med handicap.


Som svar på dette spørgsmål har statslige og ikke-statslige institutioner udviklet en praksis, der omfatter retningslinjer og kriterier for problemerne for handicappede. Denne praksis er kendt som tilgængelighed.


Tilgængelighed er en kvalitet, som bestemmer, i hvilket omfang personer med særlige behov kan få adgang til indholdet af en given webside. Mennesker med handicap (f.eks. blinde, døve og mentalt handicappede) skal kunne bruge webstedet på samme måde som andre brugere.


Tilgængelighed omfatter tilføjelse af specifikke funktioner, ændring af eksisterende og fjernelse af barrierer. Præsentationen af en video, hvis lyd er oversat til tegnsprog, hjælper døve mennesker med at forstå indholdet. På samme måde får et objekt med braille-tegn blinde brugere til at bevæge sig mere selvstændigt. At gøre webstedet tilgængeligt er en kompliceret opgave, og det tager meget tid at skabe et tilgængeligt websted.

Hvorfor websteder skal være tilgængelige 


At opnå det maksimale antal online brugere er målet for enhver ejer eller programmør af hjemmesider. En vigtig faktor, der har indflydelse på god internettrafik, er tilgængeligheden af tilgængelige websteder. Men bortset fra hyppige besøg fra mange mennesker vil de tilgængelige websteder også have andre væsentlige fordele. Disse fordele omfatter e-handel, overholdelse af specifikke regler og bedre hjælp til bestemte grupper, f.eks. blinde og døve internetbrugere.

I mange lande findes der i øjeblikket lovbestemmelser om tilgængelighed. Der er fastsat standarder, som offentlige institutioners websteder skal opfylde.  Men det ophører langsomt med kun at gælde for disse websteder. Det bliver også almindeligt at have en tilgængelig webside på andre områder, f.eks. på websteder med reklamer eller professionelle onlinebutikker.Derfor bør webstedsejere begynde at løse tilgængelighedsproblemer på deres websteder.

 

Hvordan bruger mennesker med forskellige handicap computeren


Mennesker med forskellige typer handicap bruger computeren hver dag. Der er mange sygdomme og mange problemer, der påvirker dem, når de besøger hjemmesider. Det er værd at gøre sig klart, for når disse problemer ikke direkte vedrører os, har vi ikke et fuldt billede af, hvilke barrierer folk står over for.

Her er nogle eksempler på mennesker, som man bør skabe websteder mere tilgængelige for:


Blinde / synshandicappede
Døve
Døve og blinde
Personer med kognitive forstyrrelser
Mennesker med autisme


Webstedets brugervenlighed og tilgængelighed 


Tilgængelighed har mange fordele for både programmører og brugere af websteder. De fleste ved dog ikke, at tilgængelighed også giver nogle fordele, som kan påvirke andre områder.


Anvendelighed er en praksis, hvor man skaber websteder, der er lette at lære og forstå, så alle kan bruge dem korrekt. I mellemtiden henviser tilgængelighed til den metode, hvormed programmører giver folk med særlige behov adgang til deres websteder og bruger dem.


Der er aspekter, hvor brugervenlighed og tilgængelighed overlapper hinanden. Her er nogle af dem:


Linktekst - Link med beskrivende tekst gør det nemt for alle brugere at angive det sted, som linket fører til. Da internetbrugere normalt gennemser siderne i stedet for at læse hele indholdet, kan tydelige links forenkle deres opgave med at finde oplysninger.


Sidestruktur - De besøgende kan hurtigt forstå sidens struktur og ved, hvor navigationslinks og hovedindholdsområdet befinder sig.


Det anvendte sprog - Et websted med et letforståeligt sprog er også til gavn for personer med kognitive handicap og læsevanskeligheder.


Hjemmesider, der opfylder standarderne for tilgængelighed, prsenterer en vis grad af brugervenlighed. Sammenfattende kan man sige, at det er bedst at huske på både brugervenlighed og tilgængelighed, når man skaber et websted.

 

Er dit websted tilgængeligt? 


Vi bliver ofte bedt om at angive, hvor stor en procentdel af vores websted der er tilgængeligt. Hvordan måler man tilgængelighed? Brug værktøjet til kontrol af tilgængelighed for at få et hurtigt overblik

For hurtigt at se, hvordan dit websted er tilgængeligt, kan du bruge det gratis værktøj til webtilgængelighed. De vil ikke indsamle alle problemer, og de er ikke perfekte, men med et gratis værktøj får du en slags overblik. Ved hjælp af et gratis automatisk værktøj får du en rapport, hvilket er en god løsning til at starte med. Vi anbefaler Wave eller AChecker med gratis værktøjer.  

 


Tænk på tilgængelighed, før du begynder at udvikle dit websted eller din webapplikation


Hvis du har fundet ud af, at dit website ikke er kompatibelt med kravene, betyder det ofte, at du ikke kan gøre mere.


Det'er derfor, at du bør overveje de spørgsmål, som du kan bruge i det næste projekt, før du begynder at bygge dit websted.

Mange aspekter skal designes, når du skitserer dit projekt, før du skriver en linje kode.


Du kan finde ud af, hvilke tredjepartskomponenter og -værktøjer du har til hensigt at bruge, og fastslå, om de er tilgængelige. I øjeblikket er det nok med en lille markedsundersøgelse.


Hvis du bruger film, skal du også udarbejde en plan for deling af undertekster. Hvis du vil bruge lyden, skal du sørge for at have en plan for transskription.


Sørg for, at personer med forskellige handicaps vil kunne bruge din webapplikation. Sørg f.eks. for, at du ikke udelukkende er afhængig af musens farve eller handlinger. Tilføj tastaturfunktioner, og sørg for, at du angiver brugerhandlinger ved hjælp af tekst ud over farve.


Hvis du tænker på tilgængelighed helt fra starten, sparer du dig selv for utallige timers hovedpine og naturligvis en stor del af dit budget.

 

Er tilgængelighed overvældende? 


Har du prøvet at sætte dig ind i al WCAG-dokumentationen? Det kan være meget intimiderende og kan få dig til at tvivle på, om du kan følge retningslinjerne.


I nogen tid har man været mere opmærksom på, at ikke-handicappede mennesker skal opfylde handicappedes behov. De standarder, der er indført, indeholder meget detaljerede punkter og forklaringer vedrørende de nødvendige tilgængelighedsteknikker.

Det overvælder og skræmmer som regel selv tekniske personer.


Det er ikke alle retningslinjer, der gælder. Hvis du forsøger at se på dit websted og sammenligne det med WCAG-kravene, vil du finde punkter på WCAG, som du ikke behøver at anvende. Det skyldes, at du måske ikke har det specifikke indhold, der er nævnt i specifikationen, og at ikke alle retningslinjerne gælder for dit produkt, din tjeneste eller dit websted.

 

Minimering af omkostningerne ved tilgængelighed 


Viden om de omkostninger, der er forbundet med tilgængeligheden af et websted, er en af de vigtigste måder at få succes på. På den måde hjælper du dig selv med at undgå uventede økonomiske problemer, der kan hæmme dit projekt.


For at hjælpe dig med at blive klar over de typiske udgifter, der er forbundet med et tilgængelighedsprojekt, skal du overveje flere tjenester, som du kan få brug for for at gøre webstedet tilgængeligt. Disse er f.eks. webudviklingstjenester for tilgængelighed (dit udviklingsteam kan derefter bruge anbefalinger til at løse tilgængelighedsproblemer) eller tilgængelighedstræning (det primære formål med denne træning er at hjælpe dig og din gruppe med at forstå reglerne for tilgængelighed).

 

WCAG & ADA WordPress-temaer 

Wordpress-temaer

Skab dit tilgængelige websted ved hjælp af et responsivt WCAG & ADA WordPress-tema. Oplev kommercielle WordPress-temaer til brug til flere formål.


WordPress er et førende indholdsstyringssystem og en bloggingplatform, der passer godt til en udvikling af tilgængelighed.


Hvis du er forpligtet af loven til at opfylde WCAG 2.0 standarderne for at tilpasse et websted til personer med visuelle, motoriske eller kognitive handicap og bygge et tilgængeligt websted, så bør du tjekke disse WordPress-temaer, der leveres med en WCAG-overholdelse og opfylder hovedprincipperne for tilgængelighedsdesign:


Company + WCAG-kompatibilitet -  Company er et simpelt, kreativt multipurpose og professionelt, business WordPress-tema dedikeret til et virksomhedswebsted. Det bringer et sæt af nyttige funktioner og brugervenlige widgets til sektioner som billedkarrusel, kontaktformular, sociale ikoner. Det’er en perfekt løsning til en lille virksomhed!   


Lawyer + WCAG-kompatibilitet -  et rent WordPress-tema designet til udformning af et professionelt websted for en advokat eller en juridisk rådgiver. Dette kraftfulde og fleksible tema indeholder nogle praktiske indstillinger, der gør det muligt at justere layout og farver. Det leveres også med flere færdige widgets til visning af sociale ikoner, deling af vidnesbyrd, introduktion af teammedlemmer eller billedkarrusel og kontaktformular.


Enkel + WCAG-kompatibilitet -  Det’er et rent og elegant WordPress-tema, der er beregnet til at vise din virksomhed frem i en moderne og unik stil.

Det giver praktiske indstillinger, der gør det muligt at justere layout & tema's farver, færdige widgets til sociale ikoner, billedkarrusel, teammedlemmer eller kontaktformular.

Det’er et attraktivt valg for forskellige firmaer, agenturer, selskaber eller endda freelancere.


Offentlige institutioner + WCAG-kompatibilitet - Rent og professionelt udseende, moderne WordPress-tema til  offentlige institutioner eller samfundskontor (regionale kontorer, kommunale kontorer, politi eller brandvæsenet)


Det bringer en Revolution Slider inkluderet i prisen og flere nyttige WordPress plugins: PE Easy Slider, PE Recent Posts, PE Panels.

 

School + WCAG-kompatibilitet - et smukt designet WordPress-tema til undervisning, der er skræddersyet til skole- eller uddannelseswebsteder.

Tilpasset til gymnasier, skoler, universiteter, børnehaver, online kurser og lignende websider.

Det bringer et sæt af brugervenlige temaindstillinger til at konfigurere som farver, skrifttyper, layout, indstillinger for indlæg og sider og mange flere. Det kan være en god løsning til at vise skoleprogram og introducere skolens lærere.

 

Tjenester + WCAG-kompatibilitet -  Det er et fremragende valg for enhver virksomhed, fordi det er designet som en kraftfuld løsning til præsentation af tjenester og introduktion af virksomheden. Det kan være det rigtige valg for en læge, lægeklinik, konstruktioner og arkitektur eller endda et bilmekanikerwebsted.

Dette glatte, rene multipurpose WordPress-tema leveres med færdige widgets og shortcodes.


Det er aldrig for sent at gøre dit websted tilgængeligt


Eksperter inden for webtilgængelighed foreslår, at tilgængelighed implementeres i de tidlige faser af webudviklingen.


Det kan tage meget tid og ressourcer at levere en hurtig side, s især hvis du driver et omfattende websted. Men når du først har udført de nødvendige opgaver, vil det være relativt mere ligetil at vedligeholde tilgængeligheden. Glem ikke, at når du har tilføjet nyt indhold, der skal være tilgængeligt, skal du sørge for, at de forbliver de samme, når du har delt din side.


Husk, at det er værd at overveje ansættelse af eksperter. Få dit projekt gennemgået af en ekspert med hensyn til tilgængelighed eller lad dem læse dit websted og udvikle et systematisk sæt trin til at løse tilgængelighedsproblemer.


Nogle gode idéer og hurtige løsninger er nok til at gøre dit websted tilgængeligt for handicappede.

 

Start med at designe dit logo

 

Se vores andre artikler

x