Begynd at designe dit logo

30 bedste skrifttyper til at designe et fantastisk logo

Udgivet: 16/04/2020

30 bedste skrifttyper til at designe et fantastisk design

 

Når du leder efter den rigtige skrifttype til dit logo, kan det være overvældende at skulle vælge mellem så mange forskellige skrifttyper, som du står over for. Den hurtigste måde at reducere mængden og finde den perfekte skrifttype på er at gå ind i søgningen med en klar idé om, hvilken type skrifttype der passer bedst til dit brand.

 

Valg af den rigtige skrifttype til dit logo

 

Den rigtige skrifttype til dit logo er ikke et spørgsmål om personlige præferencer. Dit logo skal passe til dit brand. Heldigvis er det mere matematik end kunst at finde den rigtige skrifttype til dit brand, og her er de formler, du skal bruge for at finde ud af det:

 

formel og sofistikeret = serif skrifttype

Langsom = seriefri skrifttype 

fed og handlingsorienteret = fed skrifttype

hjemmelavet og organisk = håndskrift-inspireret skrifttype

moderne og banebrydende = futuristisk skrifttype

quirky og sjov = kreativ skrifttype


Så før du kan vælge en skrifttype, skal du have en krystalklar forståelse af dit brand. Er du en startup, der er i gang med at omvælte hele din branche, eller er du en gammeldags tjenesteudbyder, der er stolt af at bevare gode gammeldags værdier? Hvis du har brug for hjælp til at finde ud af dit brand, og hvordan en skrifttype indgår i din branding, kig på vores artikel om de forskellige skriftfamilier.

Logogenie-logoskaberen indeholder 70 skrifttyper at vælge imellem. Disse skrifttyper er opdelt i seks kategorier: afrundet, kreativ, elegant, futuristisk, fed og XXL. Inden for hver af disse kategorier vil du se, at vi har sammensat en række forskellige skrifttyper, så du får masser af unikke muligheder. Du vil f.eks. måske have en elegant skrifttype til dit skønhedsbrand og har brug for en serif-skrifttype for at kommunikere, at dit brand er lidt mere eksklusivt, lidt mere sofistikeret end de andre på hylden. Vi har elegante skrifttyper af både serif- og sans serif-varianten. 

Se fem eksempler på vores forskellige skrifttyper fra hver af vores seks kategorier. 

 

Afrundet

 

Afrundede skrifttyper er ligesom afrundede former et godt valg for ethvert brand, der har en imødekommende og engagerende følelse. Der er mange måder, hvorpå en skrifttype kan være afrundet, f.eks.:

 

Klassisk

 

Font Classic Logogeny

 

Klasik er en ukonventionel version af afrundede skrifttyper med alle versaler. En af de ting ved Klasik, der får den til at skille sig ud, er, at bogstavernes kanter ikke er perfekte lige linjer; de har en håndformet, formbar kvalitet, der får dem til at se ud, som om de er blevet skulptureret med dej. Det gør den til en perfekt skrifttype til bagere, billedhuggere og enhver virksomhed, der brander sig selv som håndlavet. 

 

Fontastic

 

Fontastique Logogenie


Fontastique går ud over, hvad vi typisk forventer af en seriefri skrifttype ved at gøre dele af bogstaverne til næsten fuldstændige cirkler. Som et eksempel kan du tage et kig på det lille D. Som en kurvet skrifttype med meget få hårde vinkler har Fontastique en blød, feminin fornemmelse, der gør den perfekt til ethvert tøj- eller skønhedsmærke til kvinder. 

 

Orborn

 

Font Orborn Logogeny


Ligesom et par andre afrundede skrifttyper gør Orborn visse bogstaver (som det lille A) til perfekte cirkler. En af de fede ting, Orborn gør, er at gøre nogle af dens store bogstaver til større versioner af små bogstaver, hvilket kun øger venlighedsfaktoren og gør den til et godt valg for ethvert brand, der har til formål at føle sig som festens liv. 

 

Maxwell

 

Font Maxwell Logogeny


Maxwell er en skrifttype, der’har lige linjer, afrundede kanter og et par særheder. Tag et kig på dens store H og højden på dens lille I. Det er en skrifttype, der ser ren og konventionel ud ved første øjekast, men når du bruger lidt mere tid med den, skinner dens personlighed igennem. Maxwell’er et godt valg for et brand med en lignende personlighed: ren og stilren, men med en funky understrøm. 

 

Akvatisk

 

Aquatic Font Logogenie


Som navnet antyder, har Aquatico en akvatisk følelse. Tag et kig på dens store A for at se formen af en bølge i den midterste linje. Det’er ikke det eneste sted, hvor denne afrundede skrifttype føles åben og fri som havet. Visse store bogstaver, som K og R, har løsrevne sektioner (tag et kig i vores logoskaber for at se, hvad vi mener), der giver den en cool og afslappet følelse af åben luft. 
Kreativ


Som du sikkert kan forestille dig, er vores samling af kreative skrifttyper vores mest varierede. Det er skrifttyperne til brands, der ikke passer ind i konventionelle kasser. 

 

Insomniac

.
 

Font Inzomniac Logogenie


Inzomniak-skrifttypen får enhver tekst til at se ud som om den er kradset med en mejselspids. Hvis du vil have din tekst til at ligne graffiti, er Inzomniak et godt valg. Den er kantet, den er kantet, bogstaverne er ikke alle lige store, og stregerne er ikke ensartede. Og det er derfor, det fungerer. Det er ikke poleret og forsøger ikke at være det, hvilket gør det til det perfekte valg for ethvert mærke, der kan sige det samme om sig selv. 

 

Shintia-script

 

Font Shintia script Logogenie


Shintia script står i kontrast til Inzomniak på mange måder. Den’er pæn, dens bogstaver føles afbalancerede og generelt er den’sød. De overdimensionerede store bogstaver og de lange, hængende seriffer giver det en finurlig, håndskrevet fornemmelse, der gør det velegnet til ethvert brand, der betragter sig selv som finurligt eller piget. 

 

Wonderful

 

Font Wonderful Logogenie


Wonderful er en vidunderligt fjollet, sjov skrifttype. Derfor er den et oplagt valg for ethvert mærke, der er beregnet til børn eller børn i hjertet. Ingen seriffer her; bare bøjelige, hoppende, ujævne bogstaver, der føles som om de opfordrer dig til at hoppe på trampolin med dem og have det sjovt. 

 

Selina

 

Font Selina Logogenie


Selina er endnu en skrifttype, der ligner håndskrift, men ligesom alle andre skrifttyper i vores kreative sektion har den’sin helt egen fornemmelse. Selina ser ud som om den er skrevet af en hurtig hånd med en filtpen, en hånd med tunge nedadgående streger og lettere, energifyldte opadgående streger. Denne skrifttype føles afslappet, men alligevel kunstfærdig. 

 

Artikel fed

.
 

Font Artypa Logogeny


Den sidste af vores valg i den kreative sektion, Artypa Bold, er den skrifttype, som en robot ville bruge til at underskrive sit navn med. Blokke og faste linjer, der er sat ved siden af hinanden i stedet for at krydse hinanden, giver denne skrifttype en moderne, maskinproduceret fornemmelse. Selv om den føles ultra-moderne, føles dens former også lidt som hieroglyffer, hvilket kun bidrager til den overjordiske følelse.


Elegant


Elegante skrifttyper er til mærker, der er, ja, elegante. Men der er masser af unikke måder at være elegant på, og som disse skrifttyper viser, er der også masser af unikke måder at kommunikere det på: 


Agne

 

Font Agne Logogeny


Agne er en af de tungere skrifttyper i vores Elegant-kategori, men den’er ikke ren brawn. Dens bogstaver er afbalancerede, med delikate linjer som kontrast til tykkere linjer. Seriferne dækker og fuldender hvert enkelt bogstav i Agne, hvilket giver den en luksuriøs fornemmelse af høj klasse, som er perfekt til en couturebutik eller en eksklusiv vinetiket.  

Justus

 

Font Justus Logogenie


Justus ligner Agne, men den’er lettere og mere adræt-følelse. Dens kontraster mellem tunge og lette linjer er også mere udtalte, med brede store bogstaver og lange, overhængende seriffer. Der er faktisk ingen små bogstaver i Justus; de små bogstaver er blot kortere versioner af de store bogstaver. 
 

Casual

 

Font Casual Logogenie


Du ville ikke’forvente at finde en skrifttype kaldet Casual i vores Elegant-sektion, ville du? Men Elegant er præcis, hvor denne skrifttype og dens underspillede elegance passer ind. Med sin mangel på seriffer læser Casual ikke umiddelbart som en luksusskrifttype, hvilket gør den perfekt til en restaurant, der er stilfuld, men ikke 
 

Warnock

 

Font warnock Logogenie


Som skrifttype formår Warnock at være to ting på en gang: elegant og kantet. Dens høje, serif-toppede bogstaver giver den en aura af poesi, men den diamantformede prik over det lille I og de takkede seriffer på det store L og det lille S giver den et lidt subversivt udseende. 
 

Copperplate

 

Font copperplate Logogenie


Når du har brug for et traditionelt elegant logo, skal du gå efter Copperplate. Copperplate har alle de elementer, der får en skrifttype til at føles poleret: ensartede bogstaver, klare vinkler og selvfølgelig seriferne. 


Futuristisk


Futuristiske skrifttyper er til fremadrettede brands. Sig det fem gange hurtigt, og du’vil være... stadig præcis, hvor du er lige nu. Men hvis dit brand handler om at leve for i morgen, så gør en af disse skrifttyper til omdrejningspunktet i dit logo: 
Blanka


Hvis udlændinge har en skrifttype, ville det være Blanka. Med linjer, der passer sammen som puslespilsbrikker, er Blanka en del futuristisk skrifttype, en del ciffer. 

 

Bivåben

 

Font Bioweapon Logogenie


Bioweapon er enkel, blokagtig og kantet og er den skrifttype, der er det bedste valg til et teknisk mærke eller ethvert andet mærke, der har brug for et elegant udseende logo. Det, der får Bioweapon til at skille sig ud, er hvad’der er udeladt – nøglelinjer i visse bogstaver, som dens store D og store E, der giver den et rent, minimalistisk look. 
 

Rummet

 

Font space Logogenie


Plads. Den sidste grænse. Morgendagens kulisse. Når du bruger skrifttypen Space, fortæller du verden, at du er et moderne brand... på en lidt tilbagelænet måde. Space ligner meget IBM's logo, som har en nostalgisk, gammeldags fornemmelse. Og selv om det måske lyder selvmodsigende, udfylder en gammeldags space-skrifttype faktisk en vigtig niche. Hvis du’er en retro arkade eller et skævt nørdet nostalgi-brand, er Space skrifttypen for dig. 
 

Walkway Black

 

Font walkway Logogenie

 
Walkway Black er’ikke så åbenlyst futuristisk som de andre skrifttyper på vores liste, men den læses helt klart som moderne. Og hvis du’er et brand, der’er moderne, men ikke sci-fi eller rumalder, er Walkway Black en ideel måde at gå på grænsen mellem fremadrettet tænkning og lysår i fremtiden. 
 

Kvantum

 

Font Quantum Logogeny


Det bliver ikke mere futuristisk end en skrifttype med navnet Quantum, gør det? Quantum’s knivskarpe diagonale linjer skærer gennem dens tykke, kantede bogstaver, hvilket får dem til at føles som noget overjordisk metal, der er skåret af et lyssværd. 


Bold


Når du’har noget vigtigt at sige, skal du sige det med fed skrift. Vores samling af fed skrifttyper er ikke for sarte sjæle; de er til at sige det, du mener, og til at mene præcis det, du siger. 

 

Ekskildesten

 

Font Cornerstone Logogenie


Cornerstone har et moderne, næsten digitalt udseende. Og det gør den perfekt til et brand, der’er teknisk på nogen måde, uanset om det er en elektronikforhandler eller en it-leverandør. Med høje, ensartede bogstaver og ingen seriffer er Cornerstone et uhøjtideligt valg for et brand, der simpelthen får arbejdet gjort. 
 

Zwodrei

 

Font Zwodrei Logogeny


Zwodrei giver en fed erklæring – med en lille smule flare. De skarpe, tandlignende seriffer på denne skrifttype får den til at føles vovet uden at være overdrevet. 
 

Vieira

 

Font Vieira Logogenie


Vieira’s dristighed kommer fra dens bogstaver’ bredde. Der’er ingen tvivl om, at det er en skrifttype, der tager plads. Vieira har ikke brug for seriffer, men gør sit budskab klart med firkantede kanter og en jævn vægtfordeling i hele skrifttypen. 
 

Mabella

 

Font mabella logogeny


Mabella’s ensartede, tæt sammenbyggede bogstaver ligner lidt et stakit, hvilket gør den til et godt, subtilt skrifttypevalg til et hegnsselskab eller virkelig ethvert brand i byggebranchen. De tykke bogstaver får den til at føles robust og stærk, ligesom du ønsker, at hegnet omkring din ejendom skal være. 
 

Freeroad

 

Font Freeroad Logogenie


Freeroad giver ikke’meget plads til tomrum – inden for sine bogstaver. Tag et kig på dens lille I, prikken svæver over dens stav så lidt. Tag dernæst et kig på det lille A med den lille cirkel af negativt rum. Men mellem bogstaverne har Freeroad’milevis af plads. Denne skrifttype er et godt valg til ethvert brand, der har en stor tilstedeværelse og fylder hver eneste centimeter af denne tilstedeværelse.


XXL


Et stort brand har brug for en XXL-skrifttype. Så hvad’er et “stort” mærke? Vi mener ikke nødvendigvis verdens Amazons og Disneys, vi mener mærker med en stor tilstedeværelse. Mærker, der bruger deres stemmer udefra, mærker, der er deres branche’ tunge drenge. Disse brands har brug for skrifttyper, der kan klare opgaven, som:
 

Debussy

 

Font Debussy


XXL kan også være blødt, og det er netop den niche, som Debussy udfylder. Den’er stor, men alligevel tilgængelig som en stor venlig grand danois. De afrundede bogstaver og manglen på seriffer får Debussy til at føles venlig, mens skrifttypen’s vægt gør den umulig at ignorere, hvilket gør enhver tekst, der vises med den, til et solidt anker for alle andre elementer i logoet. 
 

Explora

 

Font Explora


Explora er en strømlinet, glat udseende skrifttype, der ville føle sig hjemme på siden af ethvert advokatfirma eller revisor’s bygning. Bogstaverne er runde, men ikke helt runde – indbydende, men ikke uden grænser. 
 

Futura Xblk BT

 

Font Futura


Når du vil have denne største og tungeste skrifttype, som Logogenie har at tilbyde, er Future Xblk BT det. Dette er den voluminøse econofont, du har brug for, når du har brug for noget tykt og solidt. Det’er et godt valg for en murer eller enhver anden form for stenarbejder, fordi det kommunikerer præcis, hvad kunden kan forvente: et solidt arbejde lavet med tungt materiale. 
 

Gotham Black

 

Font gothem


Ved første øjekast ligner Gotham Black en ret simpel skrifttype. Og det er den på mange måder også. Og for mange brands er en simpel skrifttype den bedste skrifttype, fordi den ikke distraherer fra andre elementer i deres logoer. Gotham Black er en fed sans serif-skrifttype med perfekt symmetriske bogstaver. Når du har brug for en skrifttype, der giver et subtilt udtryk og samtidig træder i baggrunden i forhold til andre elementer i dit logo, skal du vælge Gotham Black. 
 

Cunia

 

Font cunia


Cunia’s all-caps gør, at den skiller sig ud fra andre XXL-skrifttyper på vores liste. På trods af, at det er alt i versaler, føles det ikke som om, at tekst skrevet med Cunia bliver råbt. De subtile mellemstreger i bogstaver som A og H og de afrundede øverste venstre hjørner af bogstaver gør Cunia lidt blødere og giver den en moderne fornemmelse. 

Søger du stadig efter den perfekte skrifttype? Så tjek denne artikel om de 50 bedste skrifttyper til logoer i 2020


Test så mange forskellige skrifttyper som du’gerne vil


Du finder sikkert mindst to skrifttyper, der passer til dit brand ... og sikkert flere. Hvis du’sidder fast mellem et par forskellige logoer til din skrifttype, Logogenie’s logo maker gør det nemt at sammenligne dem side om side for at se, hvordan de ser ud med dit logo. Under fanen Tekster skal du klikke på Tilføj ny tekst. Dette vil tilføje endnu en linje med tekst til dit logo. Du kan derefter ændre skrifttypen for hvert stykke tekst separat og se, hvordan to forskellige skrifttyper – og andre muligheder som forskellige farver, forskellige størrelser og forskellige niveauer af bogstavafstand – ser ud sammen med dit logo. 


Tjek vores logoskaber ud nu for at komme i gang med at lave dit brand-perfekte logo. Der kræves ingen erfaring med grafisk design eller kodning; vi’har alt, hvad du behøver for at skabe et flot logo, inkluderet i vores brugervenlige editor. Du skal ikke vente med at komme i gang – opret et nyt, brugerklart logo i dag.

Start med at designe dit logo

>

 

Se vores andre artikler

x