Begynd at designe dit logo

Den bedste typografi til dit logo

Udgivet: 29/11/2016
Den bedste typografi til dit logo

For de fleste virksomheder er brand awareness i dag blevet synonymt med logodesigns. De fleste tror dog, at når vi taler om logo, så er det kun designet, vi taler om. Nå, men det er ikke sandt. Hvis sandheden skal være fortalt, består et logodesign af både strukturen og typografien. Der er ingen måde et logodesign kan se fantastisk ud, hvis det ikke har en perfekt skrifttype til at matche. En mismatchet skrifttype kan på den anden side få designet til at gå helt af sporet.

Så når du designer et logo, er det vigtigt, at du skænker en tanke til den typografi, der skal passe til det. Her er nogle af de bedste typografiske skrifttyper, som grafiske designere har brugt til logodesigns.

Start med at designe dit logo nu


1. Eames Blacl Stencil


Denne skrifttype er udviklet af House Industries og er en skrifttype, der hjælper dig med at få det perfekte stencil look til dit logo uden at gå for meget op i detaljerne. Samtidig har udviklerne sørget for, at skrifttypen har et elegant touch og ikke virker direkte billig. Denne skrifttype er udviklet af Charles Eames og Ray Eames og giver et udseende med træfinish, der virker som om den er designet af en autentisk stencil. Ifølge udviklerne er bogstavernes kurver inspireret af krydsfiner-kurvninger.

2. Rooney

Denne typografi udviklet af Jan Fromm er ret populær blandt logodesignerne. Dens naturlige kurver virker ekstremt føjelige og vil derfor helt sikkert give en venlig appel til dit logodesign. Det mest fantastiske ved denne skrifttype er dens alsidighed, uanset hvilken størrelse den anvendes i. Når den bruges som stor skrifttype, ser ser de subtile kurver i seriferne elegante ud, men samtidig ret effektfulde ud. På den anden side har de mindre skrifttyper et meget blødgørende udseende. Rooney-skrifttypen findes i seks forskellige størrelser, hvilket giver dig forskellige muligheder for at eksperimentere. Faktisk fungerer den endda fantastisk som en tatoveringsskrift.

3. Hermes

Dette er en skrifttype, som oprindeligt blev udviklet i år 1995 af Matthew Butterick. Det siges, at skrifttypen blev inspireret af et tysk design, der går tilbage til 1908. Uanset hvad skrifttypens oprindelse er, er den helt klart en favorit blandt de moderne grafiske designere og bruges i vid udstrækning. Dette design har forskellige stilarter og vægte, hvilket bidrager til dens funktionalitet og gør den til et oplagt valg til de fleste logodesigns.

 

4. Enclave


Enclave-skrifttypen blev designet af James Montalboro, som ønskede at udvikle en skrifttype, der var unik, men samtidig meget letlæselig. Skrifttypen består af store, grove seriffer, men med elegant afrundede kanter og kurver, der fjerner det hårde fra skrifttypen og tilføjer den et strejf af subtilitet. Den minder meget om skrivemaskineskrifttypen, men takket være kurverne ser den meget mere smart og stilfuld ud. Det bedste ved Enclave er, at den ser helt fint ud, uanset om den bruges i stor eller lille størrelse eller endda som tatoveringsskrifttype.

5. Franklin Gothic

Denne skrifttype blev oprindeligt udviklet i 1903 og derefter opdateret i 1980. Den moderne version af denne typografi blev dog designet i 1991 med det formål at få den til at se godt ud på tryk, på nettet eller andre steder, hvor den bruges. Dette er en af hovedårsagerne til, at den er et ideelt valg til logodesigns, som kan bruges i forskellige medier. Kendt som Grotesque i USA, topper denne på listerne, når det kommer til logodesigntypografi.


6. Mrs. Eaves


Tja, denne skrifttype har godt nok et ret utraditionelt navn. Men det er en alsidig skrifttype, og den er udviklet af Zuzana Licko. Udvikleren har indrømmet, at designet er en moderne fortolkning af den skrifttype, der blev brugt af skrivepioneren John Baskerville. Denne skrifttype er faktisk blevet opkaldt efter hans kone, hvis pigenavn var Sarah Eaves. Uanset om du bruger den i versaler eller som tekstflade, har denne skrifttype en global appel og er ret populær.

Logodesignere over hele verden står inde for disse skrifttyper og har brugt dem igen og igen i deres designs. Selv om andre logotyper er på vej rundt, er disse helt sikkert de hotte favoritter.
 

Start med at designe dit logo nu

 

Se vores andre artikler

x