Begynd at designe dit logo

Gratis logoværktøjer vs. betalte logoværktøjer: Hvilket er bedre og hvorfor?

Udgivet: 17/09/2020

Gratis logomagere vs. betalte logomagere

De mærker, der har mest brug for logoer, er dem, der ikke har råd til high-end designbureauer. Unge nystartede virksomheder og små og mellemstore virksomheder har størst gavn af den brandgenkendelse og opmærksomhed, der følger med veldesignede logoer, men desværre har de de mindste budgetter til professionelle designs. På den lyse side er alt dette ved at ændre sig i de seneste år med en ny løsning: betalte og gratis logodeskabere. 

I dag kan virksomheder med et stramt budget bruge en online logoskaber eller logoskaber-software til at lave deres logoer selv. Selvfølgelig kræver det en smule viden om logodesign, men du kan ret nemt hente nogle tips ved at browsing logo design blogs like our. Du kan endda helt undgå logodesign ved at vælge en automatiseret tjeneste: Du skal blot skrive dit firmanavn og besvare nogle spørgsmål om din branche, og en logogenerator vil skabe et fungerende logo til dig på få sekunder. 

Logoskabere appellerer til små virksomheder, fordi de’kun er en brøkdel af prisen for designbureauer ... men hvorfor ikke bare bruge en gratis logoskaber, der ikke koster noget? Der er en hel del gratis logo-makere at vælge imellem, så hvorfor overhovedet betale noget? 

Som vi forklarer nedenfor, er gratis logomagere ikke altid gratis, og du får ofte det, du betaler for. I denne artikel sammenligner vi gratis logomagere med betalte logomagere for at se, hvad forskellene er, og hvilken en du bør vælge.

 

Gratis Logo Makers: Fordele og ulemper

 

Når folk taler om gratis logoværktøjer, henviser de til designprogrammer, ofte online, som giver dig mulighed for at redigere grafik for at skabe logodesigns. Mere end blot et åbent designprogram, tilbyder gratis logomagere ofte støtte til førstegangsudøvere. For eksempel leveres de fleste gratis logomagere med skabeloner — brugere, der aldrig har designet før, kan vælge en allerede eksisterende skabelon og ændre visse aspekter for at gøre den til deres egen. 

Denne brugervenlige tilgang appellerer dobbelt så meget til små virksomheder; de, der har begrænsede designbudgetter, har ofte kun lidt erfaring med at designe selv. Desuden er denne DIY-tilgang perfekt for folk, der har mange hatte på — i en virksomhed med én person skal man være sin egen logodesigner! 


Pros

 

Prisen
 

Den største fordel ved gratis logomagere er helt klart den “gratis” del. Bogstaveligt talt alle kan bygge et logo til sig selv uden en krone til deres navn. Virksomheder med små budgetter kan stadig få deres fødder våde og geninvestere deres logodesignbudget andre steder. 

Ofte fungerer gratis logodesignere godt som et springbræt. Virksomheder kan skabe et gratis logo til at starte med, og når de så får lidt fodfæste og fylder deres budget lidt op, kan de bruge penge på et bedre og mere professionelt logo. 


Du kan hurtigt skabe et fungerende logo
 

Gratis logomagere lader dig oprette logoer næsten øjeblikkeligt. Hele processen er sat op til at være så hurtig og smertefri som muligt; de’er lavet til folk, der sætter pris på bekvemmelighed og hurtighed. Du kan selv vælge, hvor meget af skabelonen du vil tilpasse, og hvis du ikke er kræsen, kan du designe et fungerende logo på få minutter — endnu hurtigere, hvis du bruger en automatisk logogenerator.  
 

Skabeloner gør logodesign nemmere


Gratis logodesignere involverer næsten altid skabeloner, så du behøver aldrig at designe fra bunden (medmindre du ønsker det). For folk med lidt eller ingen erfaring med logodesign er dette uhyre nyttigt og åbner portene til et helt fællesskab af folk, som ellers ikke kunne designe 

Herudover behøver du slet ikke at gøre noget som helst, hvis du bruger en automatisk logogenerator. Automatiske logogeneratorer er det absolutte minimum af indsats, for folk, der ikke ønsker at beskæftige sig med logodesign overhovedet. Du skal i bund og grund bare udfylde et lille spørgeskema, og logoskaberens algoritme genererer et færdigt logo til dig. 

 

Kontra

 

Du ejer ikke ophavsretten

 

Gratis logoværktøjsmagere kan’ikke gå rundt og give licensen til deres egne billeder gratis væk. De’ville gå konkurs. For at erhverve en ophavsret til et logodesign, du har skabt, skal du betale penge. Og hvis du ikke ejer ophavsretten, betyder det, at alle andre kan bruge præcis det samme logodesign uden straf. Det fører til masser af problemer med originalitet og efterlignere, som vi forklarer nedenfor. 

 

Ingen originalitet

 

Gratis logomagere har færre designfunktioner end betalte logomagere. Hvis du bruger en gratis logomager, vil dine tilpasningsmuligheder være stærkt begrænsede, og de skabeloner, der tilbydes af gratis logomagere, er langt færre end dem på betalte logomagere. 

Hvad det i sidste ende betyder, er, at dit logo sandsynligvis vil have et generisk udseende. Du’er fanget med det billedmateriale, som redaktøren tilbyder, og chancerne er, at du ikke vil’være i stand til at tilføje for meget af dine egne ideer. 
 

Gemeldte gebyrer


Der’findes ikke noget som en gratis frokost, siger man. Mens nogle gratis logoværktøjer virkelig er gratis som annonceret, er andre meget mere vanskelige. 

Du kan ende med at bruge timer på at designe dit pixelperfekte logo for så at opdage, at du skal betale for at downloade det. Eller måske hævder de at være gratis, men alle de gode skabeloner eller tilpasningsmuligheder er låst inde bag en betalingsmur. Nogle gange leverer de det gratis logodesign som lovet, men logoværktøjsmagasinet har et vandmærke over det. Undersøg altid på forhånd, hvor gratis en gratis logoskaber virkelig er. 

 

Limiterede filformater

 

Gratis logoværktøjer har normalt kun en eller to muligheder for at downloade den færdige version. Hvis dette filformat ikke er dit foretrukne valg, kan du løbe ind i problemer, når du forsøger at bruge dit nye logo på tryk, sociale medier eller endda uploade det til dit websted. 

 

Kopiprodukter

 

Da du ikke ejer ophavsretten, kan en anden virksomhed bruge præcis det samme logodesign som dig, og du kan ikke stoppe dem. Logodesign og branding i almindelighed handler om at skille sig ud — dine kunder skal kunne genkende dit brand blandt dine konkurrenter. At have et logo, der er det samme som alle andres, er modstridende med branding. 

 

Betalte logoskabere: Fordele og ulemper

 

Gratis logomagere vs. betalte logomagere

 

Dit andet alternativ er betalte logomagere, som er en solid mellemvej mellem dyre designbureauer og gratis logomagere. Betalte logomagere har meget til fælles med gratis logomagere: begge er brugervenlige, begge henvender sig til nybegyndere, begge bruger ofte skabeloner til at hjælpe nye designere, og begge lægger designkontrollen i brugerens hænder. 

Den største forskel er dog, at betalte logoskabere tilbyder ekstra funktioner og muligheder mod betaling. Hvis dit mål er at bruge så lidt som muligt på at designe et logo, vil de ikke hjælpe dig; men hvis du finder gratis logomagere for snærende, kan du betale et lille beløb for de fordele, du har brug for — herunder ejerskab af din ophavsret, så ingen andre kan bruge dit logodesign. 


Pros

 

Fuldstændig tilpasning og originalitet


Betalte logomagere giver dig mere kontrol end gratis logomagere, herunder flere redigeringsfunktioner og designmuligheder. Når du’er en betalende kunde, er du’berettiget til en komplet pakke af redigeringsmuligheder. Med betalte logomagere får du en masse avancerede effekter, som du ikke finder på gratis logomagere, som f.eks. redigering af skabelonbilleder eller ændring af visse farver, men ikke andre. Hvis du’gerne vil prøve kræfter med logodesign og udvikle dine egne færdigheder, giver betalte logomagere dig plads til at vokse. 
 

Så hurtigt og nemt som gratis logo-makere


To af de største fordele ved gratis logoværktøjer er de samme fordele som ved de fleste betalte logoværktøjer: de’er begge hurtige, og de’er begge brugervenlige. Hele markedet for logomagere er rettet mod små og mellemstore virksomheder og folk, der ikke ved meget om design; erfarne designere ville bare bruge deres designudstyr til tusind dollars som Photoshop i stedet for billigere online-versioner, der udelukkende er specialiseret i logodesign. 

 

Bedre skabeloner 


Betalte logoværktøjsmagere har en tendens til at tilbyde skabeloner og lagerbilleder af bedre kvalitet, om ikke andet for at retfærdiggøre omkostningerne. Mens gratis logomagere kan føles begrænsende i forhold til, hvad du kan gøre, har betalte logomagere flere muligheder og flere veje at gå. Ud over bedre skabeloner betyder de flere tilpasningsmuligheder, at du kan redigere den samme skabelon på mange flere måder — hvilket åbner op for eksponentielt flere potentielle logodesigns, som du kan vælge imellem. 
 

Mere leverancer og filformater


Mens gratis logoværktøjer tilbyder måske et eller to standardfilformater, har betalte logoværktøjer masser af muligheder. Ikke alene kan du downloade dit logo i forskellige formater som JPG, PNG eller PDF, men du har også nogle gange mulighed for at vælge bestemte filstørrelser. Hvis du f.eks. ønsker at designe et logobanner til din virksomheds Twitter-profil, kan du have mulighed for automatisk at ændre størrelsen på logoet i en pakke til sociale medier. 
 

Køb ophavsretten 
 

Over alt er den største fordel ved betalte logomagere, at du selv kan eje din ophavsret. Det betyder, at ingen andre end dig kan bruge dit logodesign, under straf af retslige skridt. Det’er den eneste måde at garantere, at dit logo er dit og kun dit. 

Al den tid, du bruger på at designe og tilpasse dit logo for at gøre det helt rigtigt, vil ikke gå til spilde. Selv hvis du’designer ud fra en skabelon, giver køb af ophavsretten dig ejerskab til din version af skabelonen — normalt når du køber et logo på en betalt logoskaber, tager de den skabelon, du har brugt, ned, så ingen andre kan bruge den i fremtiden. 

 

Cons


 
Ikke gratis. Selvfølgelig er den grelt indlysende ulempe ved betalte logoskabere prisen — selv den billigste betalte logoskaber er stadig dyrere end en gratis logoskaber. Det er dog ikke sådan, at de penge, du betaler, er spildte: som vi forklarede ovenfor, betaler du ofte for flere funktioner, skabeloner af bedre kvalitet, mere praktiske filformater og vigtigst af alt ophavsretten. 

Gratis logomagere vs. betalte logomagere


Endelige dom


Forskellen mellem gratis logoskabere og betalte logoskabere koger ned til dette: Gratis logoskabere kan kun gøre så meget, men hvis du vil have alle fordelene ved en logoskaber, skal du’være nødt til at betale noget. Det, du får med betalte logoskabere, er et mere komplet produkt. Det er næsten som om, at gratis logoskabere er en prøveversion af det, som betalte logoskabere tilbyder mod betaling.

Gratis logo makers er bedst til, når du’er ved at starte en virksomhed med ingenting. De fungerer fint, hvis du har brug for et stedholderlogo i et par måneder, mens du får din virksomhed op at stå, men et generisk logodesign fra en gratis logomaker kan kun bringe dig så langt. 

Hvis du’er seriøs med din virksomhed, bliver du’nødt til at købe ophavsretten til dit logo på et eller andet tidspunkt. En succesfuld virksomhed kan ikke tillade, at enhver med internetadgang kan stjæle deres logo og bruge det selv. Som vi sagde ovenfor, er et af hovedmålene med branding at skille sig ud, og det kræver før eller siden, at man juridisk forhindrer andre i at kopiere dig. 

Naturligvis er prisskiltet på gratis logomagere ganske lokkende. Heldigvis, hvis du ikke har’meget at bruge, men stadig ønsker ophavsretligt ejerskab og bredden af tilpasningsværktøjer, kan du bruge en billig logomaker. Det er det bedste af begge verdener — du får dine ekstra funktioner og ophavsretligt ejerskab, men betaler stadig betydeligt mindre end andre betalte logomagere. 

Vores egen Logogenie passer ind i denne kategori. Vores laveste abonnement lader dig bruge vores custom online logo maker til at oprette og tilpasse et logo, som du ønsker det, med vores fulde udvalg af skabeloner, for kun 24,90 dollars. Hvis du ønsker at eje ophavsretten, kan du købe eksklusive rettigheder til dit logo, og vi’vil fjerne skabelonen fra vores websted. Hvorfor ikke give det en gratis prøve for at se, om du kan lide det — bare klik her! 


Start design af dit logo
 

 

Se vores andre artikler

x